Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lüferin kızartılırken dağılmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yağın veya tavanın yeterince ısınmaması 134. Yağın veya tavanın yeterli ısıda olmaması, balık etinin yağı emmesine ve etinin lapa lapa olmasına neden olur 34.
- Balığın fazla hareket ettirilmesi 1. Pişirme sırasında balığı fazla hareket ettirmek, dağılmasına yol açabilir 1.
- Balığın yeterince marine edilmemesi 1. Lüfer, güçlü bir lezzete sahip olduğu için uzun süreli marinasyona ihtiyaç duymaz, ancak basit bir zeytinyağı, limon, tuz ve karabiber karışımı ile 30 dakika marine etmek, dağılmayı önleyebilir 1.
Lüferin dağılmasını önlemek için, balığı çevirmeden önce bir tarafının iyice pişmesini beklemek ve çevirmek için geniş bir spatula kullanmak önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: