Buradasın
Lüfer en lezzetli nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lüferin en lezzetli pişirme yöntemlerinden bazıları şunlardır:
- Fırında lüfer: Temizlenen lüferler tuz, zeytinyağı ve karabiberle ovulup fırın kabına yerleştirilir, üzerine dilimlenmiş limonlar serpiştirilir ve patates eklenir 12. 200 derecedeki fırında 30-35 dakika pişirilir 12.
- Tavada lüfer: Temizlenen lüferin filetosu çıkarılır, mısır ununa bulandıktan sonra kızgın yağda kızartılır 12. Fazla yağı emmesi için kağıt havluda bekletilir 12.
- Izgarada lüfer: Temizlenmiş lüfer, zeytinyağı ve tuzla marine edilip ızgarada arkalı önlü pişirilir 1.
Ayrıca, lüfer şiş, kiremitte lüfer, kağıtta lüfer ve sarımsaklı lüfer gibi farklı pişirme yöntemleri de bulunmaktadır 15.
Pişirme yöntemi tercihi kişisel zevklere bağlıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: