Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Light ürünlerde şeker yerine aşağıdaki doğal tatlandırıcılar kullanılabilir:
- Bal: Doğal bir tatlandırıcı ve antiseptiktir 15.
- Kamış Pekmezi: Şeker kamışından elde edilir, kansızlığa iyi gelir 15.
- Stevia: Nane yaprağına benzeyen bir bitkinin yaprağından elde edilir, kalorisizdir 15.
- Agave Şurubu: Kaktüs türünden üretilir, şeker hastaları için uygundur 15.
- Hurma Şekeri: Lif, magnezyum, demir ve B6 vitamini açısından zengindir 15.
Ayrıca, yapay tatlandırıcılar olarak aspartam, sakarin ve sukraloz da kullanılabilir, ancak bunların sağlık üzerindeki uzun vadeli etkileri tartışmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: