Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lezzetin en güzel tanımı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.
Bazı lezzet tanımları şu şekildedir:
- Barb Stuckey'e göre 1. Lezzet, "koku + tat = lezzet" şeklinde tanımlanabilir 1.
- Vedat Başaran'a göre 2. Lezzet, "tadın damakta kaldığı süre" olarak tanımlanabilir 2.
- Kadri Kanpak'a göre 3. Lezzet, "gördüğümüzde iştahımızı açan, burnumuzun hoş kokular aldığı, yerken damağımızda unutulmaz iz bırakan, sindirirken rahatsız etmeyen ve bir daha yemeyi özlediğimiz damak tadı ve sindirim sistemi izi" olarak tanımlanabilir 3.
- Seyit Çetinkaya'ya göre 4. Lezzet, "en doğal ve hatta en salaş yerlerde bile yenilse damakta unutulmayan yemek tadı" olarak tanımlanabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: