Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekşili levrek yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 adet levrek fileto 12;
- 1 adet limon 12;
- 1/4 bağ maydanoz 12;
- 2-3 adet defne yaprağı 12;
- 3-4 diş sarımsak 12;
- 3-4 adet kokteyl domates 12;
- 2 adet patates 12;
- 1 adet soğan 12;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 12;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 12;
- 2 dal taze kekik 12;
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu 12.
Hazırlanışı:
- Patatesleri ve soğanı soyup, incecik dilimleyin 1. Bir fırın kabına zeytinyağını ve tereyağını ekleyip eritin 1. Soğan ve patatesleri ekleyip, 5 dakika kadar kavurun 1.
- Levrek filetosunu, limon dilimleri, sarımsak, defne yaprağı, maydanoz ve kekik ile birlikte fırın kağıdına yerleştirin 1. Üzerine tuz serpin 1.
- Kokteyl domatesleri filetonun üzerine yerleştirin 1. Fırın kağıdını kapatarak paketleyin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin 12.
- Pişen levrek filetosunu fırın kağıdından dikkatlice çıkarıp servis edin 1. Yanında, fırında pişen patates ve soğanları da servis edebilirsiniz 1. Afiyet olsun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: