• Buradasın

    Lengerli balık nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Lengerli balık (enginarlı balık) tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 800 g günlük deniz balığı 13
    • 5 adet enginar (büyüklüğüne göre ikiye veya dörde kesilmiş) 13
    • 1/2 su bardağı bezelye (arzuya bağlı) 1
    • 1 su bardağı midye içi 1
    • 1 adet kuru soğan (iri doğranmış) 1
    • 1/4 su bardağı limon suyu + 1/2 adet limon suyu 13
    • Zeytinyağı, tuz ve karabiber 13
    Yapılışı:
    1. Geniş bir tencerede, soğanı zeytinyağında terletin ve içine temizlenmiş enginar ile yarım limon suyunu ekleyin 13.
    2. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle 20 dakika süreyle pişirin 13.
    3. Daha sonra diğer tüm malzemeyi ekleyip 7-8 dakika daha pişirin 13.
    4. Sıcak olarak servis edin 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Balık lengerde nasıl pişirilir?

    Lengerde balık pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Balığı Hazırlayın: Balığı temizleyip yıkayın ve kurulayın. 2. Tava ve Yağı Isıtın: Tavayı ve yağı önceden ısıtın, böylece balığın yağ çekerek kötü pişmesini engelleyebilirsiniz. 3. Kap Kacak Seçimi: Çelik veya döküm düz tavalar balık kızartmak için uygundur. 4. Balıkları Yerleştirin: Balıkları derili kısmı altta kalacak şekilde tavaya yerleştirin. 5. Pişirme: Balığı fazla pişirmeden, suyunu kurutmadan pişirin. 6. Baharat Kullanımı: Baharatları pişirme aşamasında değil, servis öncesi ekleyin. Ayrıca, balığı fırında veya ızgarada da pişirebilirsiniz.

    Lenger balığı lezzetli mi?

    Dülger balığı, lezzetli bir balık olarak kabul edilir.