Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lenger, yayvan ve kenarları geniş, büyük bir yemek kabıdır 12. Genellikle kebap ve pilav gibi yemeklerin servis edilmesinde kullanılır 3. Lengerler, süsleme açısından en zengin mutfak kaplarındandır 5.
Bazı lenger çeşitleri:
- Ayaklı lenger: Taban kısmını çevreleyen 4-5 cm yüksekliğinde ayağı vardır 3.
- Düz lenger: 30-35 cm ağız çapındadır ve iç kısmı süslemelidir 3.
- Kaburgalı lenger: Kenar kısmı, dövme tekniğiyle "kaburga" şeklinde süslenmiştir 3.
- Kuzu lengeri: İç pilav ve kaburgalı pilav gibi yemeklerin konulmasında kullanılır 35.
- Cefni: Kuzu lengerinin büyüğüdür, ayaksızdır ve oval veya yuvarlak tipleri vardır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: