Lengerli balık (enginarlı balık) tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 800 g günlük deniz balığı - 5 adet enginar (büyüklüğüne göre ikiye veya dörde kesilmiş) - 1/2 su bardağı bezelye (arzuya bağlı) - 1 su bardağı midye içi - 1 adet kuru soğan (iri doğranmış) - 1/4 su bardağı limon suyu + 1/2 adet limon suyu - Zeytinyağı, tuz ve karabiber Yapılışı: 1. Geniş bir tencerede, soğanı zeytinyağında terletin ve içine temizlenmiş enginar ile yarım limon suyunu ekleyin. 2. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle 20 dakika süreyle pişirin. 3. Daha sonra diğer tüm malzemeyi ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. 4. Sıcak olarak servis edin.