Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyaz leblebi elde etmek için yapılan bazı işlemler:
- Nohut seçimi ve dinlendirme 24. İri ve kaliteli nohutlar seçilir ve 2-3 ay dinlendirilir 2.
- Kavurma 24. Özel taş fırınlarda düşük sıcaklıkta kavrulur 24.
- Kabuğun inceltilmesi 2. Kabuğu inceltilerek hafif bir gevreklik kazandırılır 2.
- Aşırı kavurmadan kaçınma 2. Beyaz rengini koruması için fazla kavrulmaz 2.
Bazı üretici firmalar, daha açık beyazlık elde etmek için titanyum dioksit gibi kimyasal maddeler kullanabilir 3. Türk Gıda Kodeksi, bu kimyasalın zehirli olmadığını belirtmektedir 3.
Evde beyaz leblebi yapmak için ise nohutların sıcak su içerisinde 3 saat bekletilmesi, ardından mikrodalgada 15 dakika kavrulup tuz eklenmesi önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: