• Buradasın

    Lebkuchenin içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Lebkuchen'in içinde genellikle aşağıdaki malzemeler bulunur:
    • Hamur için: un, tereyağı (eritilmiş), bal, pekmez, esmer şeker, yumurta, portakal kabuğu rendesi, öğütülmüş badem, kabartma tozu 14.
    • Baharatlar: zencefil, tarçın, kakule, muskat cevizi rendesi, karanfil 14.
    Ayrıca, bazı tariflerde limon kabuğu ve vanilya da eklenir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Lebkuchen Alman kurabiyesi nasıl yapılır?

    Lebkuchen (Alman Kurabiyesi) Tarifi: Malzemeler: - 300 gr un - 100 gr tereyağı - 130 gr süzme çiçek balı - 70 gr üzüm pekmezi - 100 gr çekilmiş fındık - 1 paket kabartma tozu - 1 çay kaşığı karbonat - 1 adet portakal kabuğu rendesi - 2 tatlı kaşığı toz zencefil - 1 tatlı kaşığı tarçın - 1 tatlı kaşığı baharat çeşnisi (tuz ot olabilir) - Üzeri için 1 adet yumurta beyazı ve pudra şekeri, kurabiye sayısı kadar badem içi Yapılışı: 1. Tereyağı, pekmez ve balı kısık ateşte eritin. 2. Derin bir hamur yoğurma kabına kuru malzemeleri ekleyin ve erittiğiniz karışımı ilave ettikten sonra iyice yoğurarak hamur yoğurma işlemini tamamlayın. 3. Yoğurulan hamuru bir poşetin içinde buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin. 4. Daha sonra bu hamurdan küçük toplar yapın, bu topları avuç içinde ezerek disk haline getirin ve yağlanmış olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 5. Her bir kurabiyenin ortasına bir adet bütün badem yerleştirin. 6. Hazır olan kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-17 dakika kabarıp pembeleşinceye kadar pişirin. 7. Kurabiyeler pişerken bir adet yumurta beyazını ve pudra şekerini bir kapta çırpın. 8. Kurabiyeler fırından çıktıktan beş dakika sonra üst kısımlarını teker teker bu sıvı karışıma batırın ve ılık olan fırında kuruyana kadar bekletin. 9. Lebkuchen Alman kurabiyeleriniz kuruduktan sonra servise hazır olacaktır.

    Lebkuchen Almanya'nın neyi meşhur?

    Lebkuchen, Almanya'nın meşhur zencefilli kurabiyesi olarak bilinir.