Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lean et (az yağlı et) pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Marine Etme: Etin lezzetini artırmak için zeytinyağı, baharatlar veya süt ile marine edilebilir 1. Marine süresi etin türüne göre değişir; kırmızı et için 2-24 saat, beyaz et için daha kısa bir süre yeterlidir 1.
- Mühürleme: Etin suyunu içeride tutmak için mühürleme yöntemi uygulanabilir 1. Bunun için tava iyice ısıtılmalı ve et, tavaya konulduktan sonra maşa ile en fazla üç kez çevrilmelidir 1.
- Pişirme: Et pişirme derecesi, etin iç sıcaklığına bağlıdır 34. Örneğin, az pişmiş (rare) et 50-52°C, orta pişmiş (medium) et 60-63°C, iyi pişmiş (well done) et ise 71-77°C iç sıcaklığa sahip olmalıdır 34.
Öneriler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: