Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Langos hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram un 12;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya 12;
- 1 tatlı kaşığı şeker 12;
- 250 ml ılık su 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12;
- kızartmak için sıvı yağ 12.
Yapılışı:
- Bir kapta un, tuz, şeker ve mayayı karıştırın 12.
- Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 12.
- Hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanması için dinlendirin 12.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yassı bir şekilde açın 12. Hamurun ortası biraz ince, kenarları ise hafif kalın olmalıdır 2.
- Derin bir tencereye sıvı yağı koyun ve iyice ısıtın 12.
- Hazırladığınız hamurları kızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı renk alana kadar kızartın 12.
- Kızaran langosları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: