Lahmacun hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 300 gr un 1;
- 1 su bardağından biraz az su (yaklaşık 200 ml) 1;
- 2-3 gr yaş maya 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 tutam şeker 1.
Hazırlanışı:
- Suyun içinde maya ve şekeri karıştırın 1.
- Karıştırma kabına unu ve tuzu alın 1. Ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu dökün 1.
- Çatal yardımıyla undan parçalar alarak karıştırın 1. Daha sonra elinizle yoğurarak hamur kıvamına getirin 1.
- En az 1/2 saat mayalanmaya bırakın 1.
Hamur mayalanırken; iç harcı için kıymayı, rende soğanı, kıyılmış maydanozu, biber salçasını, pulbiber, toz kırmızı biber ve tuzu 2 yemek kaşığı suyla beraber bir kaba alın ve iyice karıştırın 1.
Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler ayırın ve her bir bezeyi merdane yardımıyla ince yuvarlak açın 1. Açtığınız hamurlara iç harcı kaşığın tersiyle yayın 1.
Fırını 220 derecede fırın tepsinizle beraber ısıtın ve lahmacunları kızmış tepside yaklaşık 5-7 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: