Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzukulağı mantarı (kuzu göbeği mantarı) yenilebilir, ancak bazı önemli noktalara dikkat edilmelidir 23.
Faydaları: Kuzukulağı mantarı, içeriğinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde kanser, diyabet ve kansızlık gibi hastalıklara iyi gelir 2.
Pişirme önerileri: Mantarlar sertse suda haşlanarak yumuşatılmalı, ardından soteleme veya kavurma gibi yöntemlerle pişirilmelidir 2. Ayrıca, çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilmez 23.
Zararları: Sahte kuzu göbeği mantarı ve zehirli türlerle karıştırılma riski olduğundan, mantarın doğru türden olduğundan emin olunmalıdır 23. Ayrıca, aşırı tüketimi mide bulantısı ve ishal gibi sindirim sorunlarına yol açabilir 4.
Özel durumlar: Gut, böbrek veya idrar yolu rahatsızlıkları gibi kronik hastalıkları olanlar, kuzukulağı mantarını tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: