Buradasın
Kuzu şişin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu şişin yumuşak olması için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Marine Etme: Kuzu etini yoğurt, soğan suyu, zeytinyağı, biber salçası, karabiber, kırmızı biber, kimyon ve sarımsak tozu gibi malzemelerle marine etmek, etin daha yumuşak olmasını sağlar 2. Bu işlemi en az 24 saat buzdolabında bekletmek idealdir 2.
- Pişirme: Etleri şişlere dizmeden önce, köz kömür üzerinde az pişirmek, yumuşaklık seviyesini artırır 2. Ayrıca, eti kısık ateşte uzun süre pişirmek de lokum gibi bir doku kazandırır 3.
- Tuzlama: Etin tuzunu piştikten sonra eklemek, sertleşmesine engel olur 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: