Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et şişin yumuşak olması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Marine Etme: Eti, limon suyu, sirke veya yoğurt gibi asidik malzemelerle marine etmek, etin yumuşamasını sağlar 12. Marinasyon sosunu hazırladıktan sonra eti en az 2 saat buzdolabında bekletmek önerilir 3.
- Dövme: Eti et döveceği veya tokmak yardımıyla dövmek, liflerini kırarak etin daha yumuşak hale gelmesini sağlar 13.
- Düşük Isıda Pişirme: Etin düşük sıcaklıkta uzun süre pişirilmesi, liflerin gevşemesine ve etin daha yumuşak olmasına yardımcı olur 2.
- Dinlendirme: Eti pişirdikten sonra 5-10 dakika dinlendirmek, içindeki sıvının eşit şekilde dağılmasını ve yumuşak kalmasını sağlar 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: