Buradasın
Kuzu inciğin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu inciğin yumuşak olması için uzun ve yavaş pişirme yöntemleri kullanmak gerekmektedir 1. İşte bazı öneriler:
- Marine Etme: Kuzu incikleri zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, kekik ve rozmarin gibi otlar içeren bir marine sosunda en az 4 saat, tercihen 12-24 saat bekletin 13.
- Fırında Pişirme: 160°C sıcaklıkta, üzeri folyo ile kapalı olarak 2,5-3 saat pişirin 1. Son 30 dakikada folyoyu çıkararak güzel bir kızarıklık elde edin 1.
- Tencerede Yavaş Pişirme: Ağır tabanlı bir tencerede, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, kırmızı şarap ve kuzu suyu ile birlikte en az 3 saat pişirin 1.
- Kavurma: Kuzu incikleri 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesip, her iki tarafını da yüksek ateşte 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kızartın 1. Daha sonra sosla birlikte tencerede 60 dakika pişirin 1.
Bu yöntemler, etin yumuşamasını ve sulu kalmasını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: