Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu haşlama suyuna aşağıdaki malzemeler eklenir:
- Kuzu eti (incik veya gerdan) 12;
- Soğan (bütün olarak) 1;
- Havuç (iri doğranmış) 13;
- Patates (iri doğranmış) 13;
- Kereviz (isteğe bağlı, iri doğranmış) 1;
- Sarımsak (3 diş) 1;
- Tuz (1 tatlı kaşığı) 1;
- Karabiber (1 çay kaşığı) 1;
- Kimyon (1 çay kaşığı) 1;
- Defne yaprağı 1;
- Su (5-6 su bardağı) 12.
Ayrıca, pişirme suyunu daha lezzetli hale getirmek için 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı ve ½ limon suyu da eklenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: