• Buradasın

    Kuyu Kebabı kaç saat pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuyu kebabının pişme süresi, etin miktarına ve kuyu fırınının sıcaklığına bağlı olarak 8 ile 12 saat arasında değişebilir 2.
    Ayrıca, Taşköprü kuyu kebabı için kuyunun tavına göre pişme süresi 1,5 ila 4 saat arasında değişmektedir 3.
    Kuyu kebabı, evde fırın kullanılarak yapıldığında ise pişirme süresi yaklaşık 2-2,5 saattir 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Kuyuda kuzu kebabı nasıl yapılır?

    Kuyuda kuzu kebabı yapmak için gerekli malzemeler: 4-5 parça kemikli kuzu eti (kişi sayısına göre); birer tatlı kaşığı tuz ve karabiber; bir çay bardağı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Etleri büyük bir tepsiye alın, üzerine tuz, karabiber ve sıvı yağ serpin. 2. Elinizle masaj yapar gibi iyice yedirin. 3. Tezgaha yağlı kağıt serin, etleri üzerine koyup hava almayacak şekilde sıkıca sarın. 4. Ardından tezgaha alüminyum folyo serin ve etleri yine hava almayacak şekilde sıkıca sarın. 5. Fırınınızın en alt gözüne bir tepsi koyun (akma ihtimaline karşı). 6. Üzerindeki ikinci göze tel ızgarayı yerleştirin ve ızgaranın üzerine sardığınız etleri fırın duvarlarına değdirmeden aralıklı olarak yerleştirin. 7. Fırını 180 dereceye ayarlayın, yaklaşık 2 saat fırın kapağını hiç açmadan pişirin. 8. Süre sonunda fırını kapatın ve yarım saat daha kapak hiç açılmadan bekletin. 9. Fırından alıp alüminyum folyoyu çıkarın, yağlı kağıtları dikkatli bir şekilde açın. 10. İçinde biriken suyu bir kasede toplayıp çorba yapımında kullanabilirsiniz. Kuyu kebabı, genellikle 1,5 metre derinliğinde ve 85-90 cm çapında tuğladan örülmüş kuyularda yapılır.

    Kuyuda en güzel hangi et pişer?

    Kuyuda en güzel pişen et, genellikle kuzu veya dana etidir. Kuyu kebabı için en uygun et, dana kuşbaşıdır. Etin yağ oranı önemlidir; ortalama bir yağ oranına sahip et seçmeye özen gösterilmelidir.

    Kuyu kebapının içine ne konur?

    Kuyu kebabının içine herhangi bir malzeme konmaz. Kuyu kebabı, temizlenmiş kuzu etinin hiçbir kapla temas ettirilmeksizin kızgın kuyuya sarkıtılması ile yapılan bir kebap çeşididir. Evde yapılan kuyu kebabı tariflerinde ise etler, zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine edildikten sonra yağlı kağıda sarılarak fırında pişirilir.