Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuskus yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Tencereye yağı döküp kuskusu rengi altın rengine gelene kadar 2-3 dakika kavurun 1.
- Ardından suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte kuskus yumuşayana kadar pişirin 1.
- Demlenmesi için 5-10 dakika bekletin 1.
Alternatif bir tarif:
- Tencereye zeytin yağınızı alarak şehriyenizi ekleyip kavurun 2.
- Şehriyelerin renkleri biraz döndükten sonra üzerine kuskuslarınızı ekleyip tekrar kavurun 2.
- Ardından tereyağını da ilave ederek eriyene kadar karıştırın 2.
- Biraz daha sonra tuzunuzu ve kaynamış suyunuzu ilave edip karıştırın 2.
- Kısık ateşte kuskuslar suyunu çekene kadar pişirin 2.
- Nazikçe karıştırıp servis edin 2.
Kuskus, sade olarak tüketilebileceği gibi sebzeli, peynirli, etli veya kıymalı olarak da yapılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: