Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuşburnu çayını en güzel şekilde demlemek için şu adımlar izlenebilir:
- Malzemeler: 1-2 çay kaşığı kuşburnu tohumu, 1 fincan su 1.
- Hazırlık: Kuşburnu tohumlarını soğuk suda durulayın ve sapları veya yaprakları ayıklayın 4. Taze kuşburnu kullanıyorsanız, ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın 4.
- Demleme:
- Kuşburnunu küçük bir çaydanlığa koyun ve 1 su bardağı su ekleyin 4.
- Suyu kaynatın, ardından ısıyı en aza indirerek 10-15 dakika pişirin 4.
- Çaydanlığı ocaktan alın ve çayın 5-10 dakika daha demlenmesine izin verin 4.
- Servis: Çayı ince gözenekli bir süzgeçten geçirin 4. İsteğe göre bal veya tarçınla tatlandırabilirsiniz 13.
Dikkat edilmesi gerekenler:
- Sıcaklık: Çayın demlenmesi sırasında suyun sıcaklığı orta derecede tutulmalıdır 1.
- Demleme süresi: En fazla 5-6 dakika demlenmelidir, aksi takdirde çayın faydaları azalabilir 13.
- Su kalitesi: Kullanılan suyun temiz ve kirleticilerden arındırılmış olması önemlidir 1.
- Alüminyum teması: Alüminyum ile temas eden çay vitaminlerini kaybedebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: