Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi kış çayı demleme yöntemlerinden biri şu şekilde yapılabilir:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı ıhlamur 2;
- 2 yemek kaşığı kuşburnu 2;
- 1 yemek kaşığı ada çayı 2;
- 1 yemek kaşığı hibiskus 2;
- 2 adet zencefil 2.
Hazırlanışı:
- Tüm malzemeleri bir çay demleme ekipmanına koyun 2.
- Kaynatılmış içme suyunu malzemelerin üzerine yavaş yavaş ilave edin 2.
- Ekipmanınızın kapağını kapatın ve yaklaşık 6-7 dakika demlenmeye bırakın 2.
- Çay demlendikten sonra süzerek servis edebilirsiniz 2.
Kış çaylarını hazırlarken suyun sıcaklığı da önemlidir; fokurdayan kaynar suyu bir dakika beklettikten sonra kullanmanız önerilir 3. Ayrıca, çayınızı demlerken ve servis ederken kullanacağınız ekipmanları (demlik, fincanlar) sıcak suyla çalkalamak, çayın daha uzun süre sıcak kalmasını sağlar 12.
Kronik bir rahatsızlığınız varsa, düzenli ilaç kullanıyorsanız veya özel bir perhiz uyguluyorsanız, kış çayı tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: