Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuşbaşılı yumurtalı pide yapmak için, iç harç hazırlandıktan sonra, pişirme işleminin sonuna doğru pidelerin üzerine yumurtalar kırılır ve birkaç dakika daha pişirilir 4.
Malzemeler:
- 300 gram kuşbaşı et (koyun veya dana) 4;
- 2 adet soğan 4;
- 1 adet yeşil biber 4;
- 2 adet domates 4;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 4;
- 2 adet yumurta 4;
- Tuz ve karabiber 4.
Hazırlanışı:
- Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavada zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun 4.
- Kuşbaşı eti ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun 4.
- Yeşil biberleri doğrayarak ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun 4.
- Domatesleri kabuklarını soyup doğrayın ve tavaya ekleyin 4.
- Biber salçasını, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırın ve iç harcı ocaktan alın 4.
- Mayalanan hamurdan 4 eşit parça bölün ve her bir parçayı unlu bir yüzeyde merdane ile açın 4.
- Hamurun kenarlarını biraz yükseltin, böylece iç malzeme akmasın 4.
- Hamurun ortasına iç harcı yerleştirin ve kenarlarını kapatın 4.
- Fırını 220 dereceye ısıtın 4.
- Pideleri fırın tepsisine koyun ve önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin 4.
- Pişirme işleminin sonuna doğru pidelerin üstüne yumurtaları kırın ve birkaç dakika daha pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: