Buradasın
Kuş başı et kaç dakikada pişer?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuşbaşı etin pişme süresi, kullanılan yöntem ve etin türüne göre değişiklik gösterebilir:
- Tencerede pişirme: Kuşbaşı et, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir 3. Bu süreç, etin kalınlığına bağlı olarak ortalama 40 dakika sürebilir 5.
- Düdüklü tencerede pişirme: Pişirme süresi önemli ölçüde kısalır 3.
- Mangal veya tavada pişirme: Et, her iki tarafı da 2-3 dakika pişirildiğinde orta pişmiş olur 1. Toplamda 10-12 dakika pişirme gerektirir 1.
Etin pişip pişmediğini kontrol etmek için ara ara tadına bakılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: