Kuru domates mezesi yapmak için gerekli malzemeler: 10-15 adet kuru domates; 1 avuç kırılmış ceviz (yaklaşık 1 yemek kaşığı); 1-2 diş sarımsak; yarım çay bardağı zeytinyağı; bir tutam tuz (yarım çay kaşığı kadar); 1 çay kaşığı kekik; isteğe göre 1 yemek kaşığı nar ekşisi. Yapılışı: 1. Kuru domatesleri yıkayıp bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su doldurup kaynatın. 2. Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra soğuk suya alıp soğumasını bekleyin. 3. Domatesleri havlu kağıtla iyice kurulayıp suyunu çekmesini sağlayın. 4. Kurulanan domatesleri ikiye bölün. 5. Tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Afiyet olsun. Farklı kuru domates mezesi tarifleri için şu siteler de incelenebilir: yemek.com; ye-mek.net; yemektekeyifvar.com.