Kuru domates mezesi yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: 15 adet kuru domates; 5 adet ceviz (iri kıyılmış); 2 diş sarımsak; 1/2 fincan zeytinyağı; 10 dal maydanoz; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Kuru domatesleri, üzerlerine geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika bekletin. 2. Yumuşayan domateslerin suyunu süzüp küçük küçük doğrayın. 3. Yıkadığımız maydanozu ince ince doğrayın. 4. Uygun bir kasede; kuru domatesleri, ceviz kırığı, maydanozu, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu bir araya getirerek karıştırın. 5. Hemen tüketecekseniz servis tabağına alabilirsiniz. Ayrıca, kuru domates ezmesi tarifi için farklı malzemeler de kullanılabilir.