Buradasın
Etli fasulyenin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli fasulyenin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Etin mühürlenmesi 1. Eti az zeytinyağı ile suyunu salıp çekene kadar kavurmak, etin lezzetini hapseder ve yumuşak olmasını sağlar 1.
- Fasulyelerin diri kalmaması 1. Fasulyeleri birkaç dakika karıştırarak kavurmak, fasulyelerin diri kalmasını önler 1.
- Pişirme süresi 3. Fasulyenin cinsine göre pişme süresi değişebilir 3. Fasulyelerin yumuşayıp yumuşamadığını kontrol ederek pişirme süresini belirlemek önemlidir 3.
- Ön ıslatma 3. Fasulyeleri pişirmeden önce bir gece önceden soğuk suya koyup bekletmek, pişirme öncesinde fasulyeyi bir miktar kaynatmak da fasulyenin daha yumuşak olmasına yardımcı olabilir 3.
Ayrıca, yemeğe bir çay kaşığı toz şeker eklemek, domatesin asidini dengeler ve yemeğe daha yumuşak bir tat verir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: