Buradasın
Kuru dolma Antep'te nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü kuru dolma pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 10 adet kuru patlıcan
- 10 adet kuru dolmalık biber
- 1,5 su bardağı Osmancık pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet büyük boy rendelenmiş domates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1
Pişirme adımları:
- Kuru patlıcan ve kuru biberleri sıcak suda 10 dakika yumuşaması için kaynatın 1.
- Pirinçleri sıcak suda yarım saat bekletip bol suda yıkayın 1.
- Tencereye sıvıyağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğanı kavurun 1.
- Pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Nar ekşisini, rendelenmiş sarımsağı ve baharatları ekleyin 1.
- Salçayı da ekleyip üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyip kısık ateşte iç harcını pişirin 1.
- İç harcı suyunu çekip dinlenince kuru patlıcan ve biberin içlerini doldurun 1.
- Tencereye dolmaları yerleştirin ve üzerine nar ekşisi, zeytinyağı, biraz daha tuz ve kuru nane dökebilirsiniz 1.
- Dolmaların hizasına kadar su ekleyip kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin 1.
- Dolmalar piştikten sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: