Buradasın
Kurabiyenin dağılmaması için altlık nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kurabiyenin dağılmaması için altlık yapmak için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Şeker ve tereyağını çırpma: Şeker eriyene kadar ve tereyağı kremamsı bir dokuya gelene kadar çırpılmalıdır 12.
- Yumurta ekleme: Tarifte belirtilen yumurta miktarını, şekerli-tereyağlı karışıma azar azar ekleyip her eklemeden sonra iyice çırpılmalıdır 12.
- Tereyağının sıcaklığı: Tereyağı ve diğer malzemeler oda sıcaklığında dinlendirilmelidir, doğrudan güneş ışığına veya sıcak noktalara konulmamalıdır 12.
- Un miktarı: Un miktarını gerektiği kadar koymak önemlidir, fazla un kurabiyenin dağılmasına neden olabilir 12.
- Dinlendirme: Kurabiye hamuru buzdolabında dinlendirildikten sonra pişirme işlemine geçilmelidir 4.
- Fırın sıcaklığı: Kurabiyeler 165-180 derece arasında önceden ısıtılmış fırında pişirilmelidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: