Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavada kupes pişirmek için malzemeler:
- 1 kg kupes balığı 3;
- tuz 3;
- mısır unu 3;
- kızartmak için sıvı yağ 3;
- limon 3;
- tercih edilen salata ve yeşillikler 3.
Hazırlanışı:
- Kuruyan balıkların üzerine tuz serpilir, istenirse baharat da eklenebilir 3.
- Tava kızdırılır ve sıvı yağ konulur 3.
- Kupesler mısır ununa batırılıp tavaya dizilir 3.
- Altın sarısı rengini alıncaya kadar kısık ateşte kızartılır 3.
- Bir yüzü pişen kupesler kapak yardımıyla çevrilir ve diğer taraf da pişirilir 3.
- Kızartma sonrası fazla yağ, kâğıt havlu ile alınabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: