Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Künefe hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Şerbetin hazırlanması: Şeker ve su tencereye alınır, kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır 25.
- Kadayıfın hazırlanması: Oda sıcaklığındaki tereyağı ile kadayıf iyice yoğrulur 5.
- Künefenin pişirilmesi:
- Krep tavası tereyağı ile yağlanır 35.
- Kadayıf, tavaya boşluk kalmayacak şekilde 1 cm kalınlığında yayılır ve üzerine ağırlık konularak bastırılır 35.
- Üzerine dilimlenmiş peynirler eşit şekilde dağıtılır 35.
- Tekrar kadayıfla kaplanıp bastırılır 35.
- Kısık ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişirilir 35.
- Servis: Sıcak künefenin üzerine ılık şerbet dökülür, bir iki dakika bekletildikten sonra servis edilir 5.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: