• Buradasın

    Künefa hamuru nasıl hazırlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Künefe hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler:
    • 2 su bardağı un 1;
    • 1 su bardağı su 1;
    • Yarım çay kaşığı tuz 1;
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
    • Yarım paket kabartma tozu 1.
    Hazırlanışı:
    1. Un, tuz ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın 1.
    2. Orta kısımda bir havuz açarak suyu ve sıvı yağı ekleyin 1.
    3. Hamuru yoğurun 1. Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında, yoğurma işlemini sonlandırın 1.
    4. Hamuru 30 dakika dinlendirin 1.
    5. Dinlenen hamuru ince ince açın 1.
    Hamurun açılması sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli husus, hamurun eşit kalınlıkta açılmasıdır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Künefa şerbeti nasıl hazırlanır?

    Künefe şerbeti hazırlamak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı toz şeker; 2 su bardağı su; 1 yemek kaşığı limon suyu. Hazırlanışı: 1. Toz şeker ve suyu tencereye alın. 2. Aralarda karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın. 3. Yaklaşık 20-25 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve karıştırın. 4. Ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin. Şerbetin olup olmadığını anlamak için, kaşığa aldığınız karışımı döktüğünüzde damlamamalı, kaşıktan ip gibi aralıksız olarak süzülmelidir.

    Künefa hamurlaşmaması için ne yapılır?

    Künefenin hamurlaşmaması için şu adımlar izlenebilir: Şerbet sıcaklığı: Künefe sıcakken, şerbet oda sıcaklığında veya hafif ılık olmalıdır. Şerbet kıvamı: Şerbet, 2 ölçü şeker ve 1 ölçü su ile hazırlanmalı, kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-12 dakika bekletilmelidir. Dökme zamanı: Şerbet, künefe fırından çıkar çıkmaz dökülmelidir. Kadayıf ve peynir miktarı: Kadayıf, peynirin üzerini tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Pişirme: Künefe, kısık ateşte pişirilmeli ve bir tarafı kızardıktan sonra ters çevrilerek diğer tarafı da pişirilmelidir.

    Künefa hamuruna ne konur?

    Künefe hamuruna konan malzemeler: Tel kadayıf. Tereyağı. Künefe peyniri. Ayrıca, künefe şerbeti için toz şeker, su ve limon suyu gereklidir.