• Buradasın

    Künefa hamuru nasıl hazırlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Künefe hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler:
    • 200 gram tel kadayıf 35;
    • 100 gram tereyağı 35;
    • 200 gram dil peyniri 35.
    Hazırlanışı:
    1. Şerbetin hazırlanması: Şeker ve su tencereye alınır, kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır 25.
    2. Kadayıfın hazırlanması: Oda sıcaklığındaki tereyağı ile kadayıf iyice yoğrulur 5.
    3. Künefenin pişirilmesi:
    • Krep tavası tereyağı ile yağlanır 35.
    • Kadayıf, tavaya boşluk kalmayacak şekilde 1 cm kalınlığında yayılır ve üzerine ağırlık konularak bastırılır 35.
    • Üzerine dilimlenmiş peynirler eşit şekilde dağıtılır 35.
    • Tekrar kadayıfla kaplanıp bastırılır 35.
    • Kısık ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişirilir 35.
    1. Servis: Sıcak künefenin üzerine ılık şerbet dökülür, bir iki dakika bekletildikten sonra servis edilir 5.
    Püf noktaları:
    • Peynirin fazla kullanılması, künefenin lezzetini artırır 35.
    • Kadayıfların kızardığını kenarlarından anlayabilirsiniz 35.
    • Şerbet sıcakken dökülürse künefe hamurlaşır, bu yüzden şerbetin ılık olması gerekir 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Künefa hamuruna ne konur?

    Künefe hamuruna konan malzemeler: Tel kadayıf. Tereyağı. Künefe peyniri. Ayrıca, künefe şerbeti için toz şeker, su ve limon suyu gereklidir.

    Künefa şerbeti nasıl hazırlanır?

    Künefe şerbeti hazırlamak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı toz şeker; 2 su bardağı su; 1 yemek kaşığı limon suyu. Hazırlanışı: 1. Toz şeker ve suyu tencereye alın. 2. Aralarda karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın. 3. Yaklaşık 20-25 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve karıştırın. 4. Ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin. Şerbetin olup olmadığını anlamak için, kaşığa aldığınız karışımı döktüğünüzde damlamamalı, kaşıktan ip gibi aralıksız olarak süzülmelidir.

    Künefa hamurlaşmaması için ne yapılır?

    Künefenin hamurlaşmaması için şu adımlar izlenebilir: Şerbet sıcaklığı: Künefe sıcakken, şerbet oda sıcaklığında veya hafif ılık olmalıdır. Şerbet kıvamı: Şerbet, 2 ölçü şeker ve 1 ölçü su ile hazırlanmalı, kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-12 dakika bekletilmelidir. Dökme zamanı: Şerbet, künefe fırından çıkar çıkmaz dökülmelidir. Kadayıf ve peynir miktarı: Kadayıf, peynirin üzerini tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Pişirme: Künefe, kısık ateşte pişirilmeli ve bir tarafı kızardıktan sonra ters çevrilerek diğer tarafı da pişirilmelidir.