Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Künefe hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 1;
- 1 su bardağı su 1;
- Yarım çay kaşığı tuz 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- Yarım paket kabartma tozu 1.
Hazırlanışı:
- Un, tuz ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın 1.
- Orta kısımda bir havuz açarak suyu ve sıvı yağı ekleyin 1.
- Hamuru yoğurun 1. Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında, yoğurma işlemini sonlandırın 1.
- Hamuru 30 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenen hamuru ince ince açın 1.
Hamurun açılması sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli husus, hamurun eşit kalınlıkta açılmasıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: