Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Künefenin hamurlaşmaması için şu adımlar izlenebilir:
- Şerbet sıcaklığı: Künefe sıcakken, şerbet oda sıcaklığında veya hafif ılık olmalıdır 15.
- Şerbet kıvamı: Şerbet, 2 ölçü şeker ve 1 ölçü su ile hazırlanmalı, kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-12 dakika bekletilmelidir 5. Limon suyu eklemek, şerbetin kristalleşmesini önler 5.
- Dökme zamanı: Şerbet, künefe fırından çıkar çıkmaz dökülmelidir 5.
- Kadayıf ve peynir miktarı: Kadayıf, peynirin üzerini tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır 2. Peynir, suyu süzdürülerek kullanılmalıdır 4.
- Pişirme: Künefe, kısık ateşte pişirilmeli ve bir tarafı kızardıktan sonra ters çevrilerek diğer tarafı da pişirilmelidir 14. Hızlı pişirmek, dışının yanmasına ve içinin çiğ kalmasına neden olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: