• Buradasın

    Künefa hamurlaşmaması için ne yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Künefenin hamurlaşmaması için şu adımlar izlenebilir:
    • Şerbet sıcaklığı: Künefe sıcakken, şerbet oda sıcaklığında veya hafif ılık olmalıdır 15.
    • Şerbet kıvamı: Şerbet, 2 ölçü şeker ve 1 ölçü su ile hazırlanmalı, kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-12 dakika bekletilmelidir 5. Limon suyu eklemek, şerbetin kristalleşmesini önler 5.
    • Dökme zamanı: Şerbet, künefe fırından çıkar çıkmaz dökülmelidir 5.
    • Kadayıf ve peynir miktarı: Kadayıf, peynirin üzerini tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır 2. Peynir, suyu süzdürülerek kullanılmalıdır 4.
    • Pişirme: Künefe, kısık ateşte pişirilmeli ve bir tarafı kızardıktan sonra ters çevrilerek diğer tarafı da pişirilmelidir 14. Hızlı pişirmek, dışının yanmasına ve içinin çiğ kalmasına neden olabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Künefa hamuruna ne konur?

    Künefe hamuruna konan malzemeler: Tel kadayıf. Tereyağı. Künefe peyniri. Ayrıca, künefe şerbeti için toz şeker, su ve limon suyu gereklidir.

    Künefa hamuru nasıl hazırlanır?

    Künefe hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı un; 1 su bardağı su; Yarım çay kaşığı tuz; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; Yarım paket kabartma tozu. Hazırlanışı: 1. Un, tuz ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. 2. Orta kısımda bir havuz açarak suyu ve sıvı yağı ekleyin. 3. Hamuru yoğurun. 4. Hamuru 30 dakika dinlendirin. 5. Dinlenen hamuru ince ince açın. Hamurun açılması sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli husus, hamurun eşit kalınlıkta açılmasıdır.