Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kumkuat (kamkat) çeşitli şekillerde tüketilebilir:
- Kabuğuyla birlikte yenmesi: En yaygın tüketim şeklidir 14. Kumkuat, yıkandıktan sonra bütün olarak ağza atılabilir 14. Tatlı olan kabuk, hafif ekşi meyve özüyle dengeli bir lezzet sunar 14.
- Reçel ve marmelat yapımı: Kumkuat, reçel, marmelat ve jöle yapımında kullanılabilir 15.
- Salatalar ve tatlılar: İnce ince doğranarak salatalara eklenebilir veya kek, turta, tart ve kurabiyelere dahil edilebilir 145.
- İçeceklere eklenmesi: Meyve suları, çaylar ve soğuk içeceklerde kullanılabilir 24.
- Garnitür olarak kullanımı: Et ve balık yemeklerinde garnitür olarak tercih edilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: