Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kum böreğinin püf noktaları:
- İç harcın hazırlanması: Soğan, kıyma, bulgur, ceviz içi, karabiber ve tuzu kavurarak iç harcı hazırlayın 1.
- Yufkaların hazırlanması: Yufkaları dörde bölün 1.
- Soslama: Hazırladığınız iç malzemeyi yufkalara koyup, sigara böreği gibi sarın. Daha sonra yağ ve yoğurdu bir kaba koyup karıştırın. Börekleri önce bu karışıma, ardından galeta ununa bulayın 1.
- Pişirme: Börekleri 180°C ısıya ayarlanmış fırında, üstü pembeleşene kadar pişirin 1.
Ek püf noktaları:
- Yufkaları süt, yoğurt ve yumurta karışımıyla veya süt-yağ karışımıyla hafifçe ıslatmak, böreğin yumuşak olmasını sağlar 23.
- Yufka parçalarının ortalama 4-5 cm genişliğinde hazırlanması, eşit pişmeyi sağlar 2.
- Tavayı önceden ısıtmak, böreğin altının çıtır olmasını sağlar 2.
- Kısık ateşte pişirmek, malzemelerin eşit pişmesini ve altının yanmamasını sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: