Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kültür mantarının bazı özellikleri:
- Besin değeri: Düşük kalorili olup, B vitaminleri (B2, B3, B5), D vitamini, selenyum, potasyum, fosfor ve lif açısından zengindir 13.
- Sağlık faydaları: Bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp sağlığını destekler, kanser riskini azaltabilir, sindirimi destekler ve bağırsak sağlığını korur, cilt sağlığına iyi gelir 13.
- Kullanım alanları: Taze, dondurulmuş, konserve yapılmış, kurutulmuş veya toz halinde kullanılabilir 3.
- Yetiştirilme: Özel bir gübre kullanılarak oluşturulan besi yerlerinde yetiştirilir 5.
- Çeşitler: Agaricus bisporus türüdür ve reishi, shitake ve maitake gibi çeşitleri bulunur 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: