Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kül tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Hamurun Kıvamı: Hamuru açarken ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde açmak gerekir 15.
- Un Miktarı: Unu kontrollü bir şekilde eklemek önemlidir, fazla un kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir 3.
- Pişirme Sıcaklığı: Tatlıyı pişirirken fırın sıcaklığının 160 derece olması önerilir 3.
- Dinlendirme: Tatlı hazırlandıktan sonra yaklaşık 3-4 saat dinlendirilmelidir 2.
- Muhallebi: Muhallebiyi yaparken topak topak olmamasına dikkat edilmeli ve ocaktan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: