Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Manisa'nın Kula ilçesine özgü ekşi mayalı Kula ekmeği, meşhur olmasının bazı sebepleri:
- Kendine özgü lezzet ve pişirme tekniği 125.
- Uzun raf ömrü: Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yapılan ekmek, 15 gün bayatlamadan tüketilebilir 145.
- Doğal malzemeler: Sadece un, su, tuz ve ekşi mayayla hazırlanır 15.
- Özel pişirme ortamı: Meşe odunu kullanılarak yakılan taş fırınlarda pişirilir 145.
- Geleneksel üretim: Yüzyıllardır aynı teknikle üretilir 5.
- Talep: Günlük yaklaşık 15 bin ekmek üretilir ve bu ekmekler Türkiye'nin birçok bölgesine gönderilir 145.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: