• Buradasın

    Kroket hangi ülkenin yemeğidir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown, crispy kroket sits on a blue-and-white porcelain plate, surrounded by Dutch tulips and a windmill in the background.
    Kroket, Fransa kökenli bir yemektir 1. Ancak, günümüzde en çok Hollanda ile ilişkilendirilir 23.
    Fransa'da, kroketler, genellikle kalın bir bağlayıcı (béchamel veya kahverengi sos, patates püresi, buğday unu veya ekmek) ile birleştirilmiş, ince doğranmış et, deniz ürünü, peynir, pirinç, mantar ve çeşitli sebzelerle yapılır 1.
    Hollanda'da ise kroket, genellikle et ragout ile yapılır ve ekmek kırıntıları ile kaplanarak derin yağda kızartılır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kroket nedir, nasıl yapılır?

    Kroket, patates gibi çeşitli malzemelerle yapılan, kızartılarak tüketilen bir atıştırmalıktır. Yapılışı: 1. Malzeme Hazırlığı: 4 adet orta boy patates haşlanır ve rendelenir. 2. Karışım Yoğurma: Tüm malzemeler iyice yoğrulur ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. 3. Şekil Verme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak veya silindir şekli verilir. 4. Paneleme: Şekillendirilen kroketler önce una, ardından çırpılmış yumurta sarısına, en son galeta ununa bulanır. 5. Kızartma: Derin bir tavada kızdırılan yağın içine kroketler yerleştirilir ve ara ara ters düz edilerek kızartılır. 6. Servis: Kroketler, sıcak olarak servis edilebilir.