Kroket, patates gibi çeşitli malzemelerle yapılan, kızartılarak tüketilen bir atıştırmalıktır. Yapılışı: 1. Malzeme Hazırlığı: 4 adet orta boy patates haşlanır ve rendelenir. 2. Karışım Yoğurma: Tüm malzemeler iyice yoğrulur ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. 3. Şekil Verme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak veya silindir şekli verilir. 4. Paneleme: Şekillendirilen kroketler önce una, ardından çırpılmış yumurta sarısına, en son galeta ununa bulanır. 5. Kızartma: Derin bir tavada kızdırılan yağın içine kroketler yerleştirilir ve ara ara ters düz edilerek kızartılır. 6. Servis: Kroketler, sıcak olarak servis edilebilir.