Buradasın
Kremasız körili makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremasız körili makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket makarna 13;
- 1,5 litre su 13;
- 300 gram tavuk göğsü 13;
- 1 adet kuru soğan 13;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
- 2 tatlı kaşığı köri 13;
- 1 yemek kaşığı nişasta 13;
- 2 su bardağı süt 13;
- 2 çay kaşığı tuz 13;
- 1 çay kaşığı kekik 13.
Yapılışı:
- Tencereye kaynamış su ve makarnayı ekleyin 13. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip makarnaları 5 dakika pişirin 13.
- Tavukları ufak parçalar halinde doğrayın 13. Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tavukları ekleyin 13. Yüksek ateşte tavukları soteleyin 13.
- Tavuklar hafif kızarınca ve suyunu çekmeye başlarken yemeklik doğranmış soğanı ekleyin 13. Sotelemeye devam edin 13.
- Bir kaseye süt koyun ve üzerine nişastayı ekleyin 13. Karışımın üzerine köri, kekik ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip güzelce karıştırın 13.
- Sotelenen tavuk ve soğanların üzerine haşlanmış makarnayı ekleyip karıştırın 13. Ardından körili sıvı karışımı ekleyip suyunu çekene kadar sürekli karıştırarak pişirin 13.
- Sıcak olarak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: