Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremasız körili makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım paket penne makarna (250 gr) 25;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 25;
- 1 adet kuru soğan 25;
- 3 parça tavuk göğüs eti 25;
- 2 su bardağı süt (400 ml) 25;
- 1 dolu tatlı kaşığı nişasta 25;
- 1,5 tatlı kaşığı köri 25;
- 1 tatlı kaşığı tuz 25;
- 1 çay kaşığı kekik 25;
- sıcak su 25;
- 1 tatlı kaşığı tuz 25.
Yapılışı:
- Uygun bir tencereye bolca sıcak su alın, kaynamaya başladıktan sonra üzerine tuz ve makarnayı ilave ederek yaklaşık 10-11 dakika haşlayın 2.
- Makarnalar haşlanırken soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayın 2.
- Doğradığınız soğanları kenara aldıktan sonra tavuk göğsünü küp küp doğrayın 2.
- Tavaya sıvı yağı alın, üzerine kuşbaşı doğradığınız tavuk göğsünü ilave ederek güzelce kavurun 2.
- Etler suyunu çekip hafif renk aldıktan sonra üzerine doğradığınız soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin 2.
- Soğanlar pembeleşip iyice kavrulduktan sonra üzerine; nişasta ile karıştırdığınız süt, köri, tuz ve kekik ilave ederek güzelce karıştırıp pişirin 2.
- Haşlanıp yumuşayan makarnanın suyunu süzün ve kıvam alan sosun üzerine ilave ederek güzelce karıştırın 2.
- Güzelce karışan körili makarnanız servise hazır 2.
Püf noktaları:
- Krema kullanmak istemeyenler için nişasta ve süt yerine sıvı krema kullanılabilir 2.
- Köri yerine karabiber veya zerdeçal eklenebilir 4.
- Soğan kullanımı bazı kişiler tarafından lezzeti bozucu bulunmuş, bu nedenle istenirse soğansız yapılabilir 2.
- Tavuk yerine kuşbaşı et kullanılabilir veya tamamen tavuksuz da yapılabilir, bu durumda kremalı makarna gibi olur 2.
- Süt yerine laktozsuz süt kullanılabilir, ancak hafif tatlımsı bir tat verebilir 2.
- Sosun soğuk olarak karıştırılması önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: