• Buradasın

    Kremasız körili makarna nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kremasız körili makarna yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 paket makarna 13;
    • 1,5 litre su 13;
    • 300 gram tavuk göğsü 13;
    • 1 adet kuru soğan 13;
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
    • 2 tatlı kaşığı köri 13;
    • 1 yemek kaşığı nişasta 13;
    • 2 su bardağı süt 13;
    • 2 çay kaşığı tuz 13;
    • 1 çay kaşığı kekik 13.
    Yapılışı:
    1. Tencereye kaynamış su ve makarnayı ekleyin 13. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip makarnaları 5 dakika pişirin 13.
    2. Tavukları ufak parçalar halinde doğrayın 13. Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tavukları ekleyin 13. Yüksek ateşte tavukları soteleyin 13.
    3. Tavuklar hafif kızarınca ve suyunu çekmeye başlarken yemeklik doğranmış soğanı ekleyin 13. Sotelemeye devam edin 13.
    4. Bir kaseye süt koyun ve üzerine nişastayı ekleyin 13. Karışımın üzerine köri, kekik ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip güzelce karıştırın 13.
    5. Sotelenen tavuk ve soğanların üzerine haşlanmış makarnayı ekleyip karıştırın 13. Ardından körili sıvı karışımı ekleyip suyunu çekene kadar sürekli karıştırarak pişirin 13.
    6. Sıcak olarak servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Körili makarnanın içine ne konur?

    Körili makarnanın içine aşağıdaki malzemeler konur: 1. Makarna: Genellikle penne veya spagetti gibi çeşitler tercih edilir. 2. Krema: 200 ml yemeklik krema kullanılır. 3. Köri: 1 tatlı kaşığı köri tozu eklenir. 4. Tavuk: 2 parça tavuk göğsü küp küp doğranır. 5. Tereyağı: 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. 6. Parmesan Peyniri: Servis sırasında rendelenmiş parmesan eklenir. Ayrıca, fesleğen gibi isteğe bağlı baharatlar da kullanılabilir.

    Köri soslu makarna kremasız olur mu?

    Evet, köri soslu makarna kremasız olarak yapılabilir. Kremasız köri soslu makarna tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: - 1/2 paket makarna; - 500 gr tavuk göğsü; - 1 adet küçük boy soğan; - 3 yemek kaşığı zeytinyağı; - 2 su bardağı süt; - 1 tatlı kaşığı dolusu nişasta; - 1,5 tatlı kaşığı köri; - 1 çay kaşığı kekik; - Tuz. Yapılışı: 1. Orta boy derin bir tencereye yarısına gelecek şekilde su döküp, kaynamaya bırakın. 2. Kaynadıktan sonra içine biraz tuz ve yarım paket makarna koyun. 3. Makarnayı yumuşayana kadar ara ara karıştırarak, pişirin. 4. Orta boy geniş bir tencere içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, ısıtın. 5. Yağın üzerine yarım kilo jülyen şeklinde doğranmış tavuk etini ekleyin. 6. Etler hafifçe suyunu çekene kadar sürekli karıştırarak, pişirin. 7. Daha sonra tavuk etlerinin üzerine 1 adet küçük boy ince ince doğranmış soğan koyun. 8. Soğanlar yumuşayana kadar sürekli karıştırarak, kavurmaya devam edin. 9. Bir kase içine 2 su bardağı süt dökün ve üzerine 1 tatlı kaşığı dolusu nişasta ekleyin. 10. Çırpıcı yardımı ile iyice karıştırarak nişastayı eritin. 11. Hazırladığınız nişastalı süt karışımını tavuk etlerinin üzerine dökün. 12. Ardından 1 buçuk tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı kekik ve damak tadınıza göre tuz koyun. 13. Sosu hafifçe koyulaşana kadar orta ateş üzerinde sürekli karıştırarak, pişirin. 14. Son olarak haşladığınız makarnanın suyunu süzüp, körili sosun üzerine koyun. 15. Makarnayı sosu ile beraber güzelce karıştırıp, ocaktan alın.

    Köri soslu makarna nasıl yapılır?

    Köri soslu makarna yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket penne makarna; 1 paket krema; 1,5 tatlı kaşığı köri; Tereyağı ve sıvı yağ; Kekik; Tuz. Yapılışı: 1. Makarnaları haşlamak için kaynamış suya atın. 2. Ayrı bir tencereye biraz tereyağı ve sıvı yağ ekleyin. 3. Ardından krema ekleyerek ocağın altını kısıp 2 dakika kadar kremayı pişirin. 4. Ocağın altını kapattıktan sonra köriyi, kekiği ve tuzu ekleyin. 5. Hazırladığınız sosa makarnaları koyun. Afiyet olsun.

    Körili sosa ne konur kremasız?

    Kremasız körili sos için gerekli malzemeler şunlardır: 1 yemek kaşığı un (silme); 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı köri; Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber; Yarım çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı kekik; Yarım çay kaşığı karabiber; 1 su bardağı süt. Hazırlanışı: 1. Tereyağı ve sıvı yağı tavaya alıp eritin. 2. İçine unu koyup biraz kavurun (2-3 dakika kadar). 3. Unun kokusu çıkınca sütü ilave edin. 4. Karışım kaynayıp koyulaştığı zaman tüm baharatları ekleyin. 5. Birkaç sefer karıştırıp ocağı kapatın. Bu tarif, tavuk yemekleri, sebze yemekleri veya pilav gibi çeşitli yemeklerde kullanılabilir.

    Körili makarna hangi sosla yapılır?

    Körili makarna, köri sosu ile yapılır. Köri sosunun yapımı için gerekli malzemeler: - 1 yemek kaşığı un; - 2 çorba kaşığı tereyağı; - 2 su bardağı süt; - 1 tatlı kaşığı köri; - 1 çay kaşığı karabiber; - 1 çay kaşığı tuz (iyotsuz). Hazırlanışı: 1. Makarnayı paket üstünde tarif edildiği gibi haşlayın. 2. Haşlama suyundan 1 su bardağı ayırın ve makarnayı süzün. 3. Tencerede tereyağını eritin ve unu kavurun. 4. Un kavrulduğunda süt ekleyin ve topaklanma olmaması için devamlı karıştırın. 5. Sos kıvam aldığında sıcak makarna suyunu ekleyin. 6. Kaynadığında baharatları ekleyin. 7. Sos ve haşlanmış makarnayı tencerede karıştırın. 8. Tercihe bağlı olarak maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.

    En güzel makarna sosu krema ile mi sütle mi?

    Hem krema hem de süt, makarna soslarında kullanılabilir ve her ikisi de farklı lezzetler sunar. Krema ile yapılan soslar, makarnaya kremsi ve zengin bir tat verir. Sütlü soslar ise daha hafif bir lezzet sağlar.