Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı tavuk en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğüs (400 gr) 1
- 1 adet kırmızı biber 1
- 1 adet kuru soğan 1
- 1 diş sarımsak 1
- 1 adet patates 1
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1
- 1 çorba kaşığı tereyağı 1
- 1 küçük kutu krema (200 ml) 1
- Tuz, karabiber 1
Hazırlanışı:
- Tavuk göğüs etini küçük parçalar halinde doğrayın 1.
- Tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup ısıtın 1.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda sararana kadar kavurun 1.
- Sarımsağı da küçük doğrayıp çok az kavurun ve tavuk parçalarını ilave edip karıştırarak 2-3 dakika pişirin 1.
- Kırmızı biber ve patatesi tavla zarından biraz daha büyük olacak şekilde doğrayıp ilave edin 1.
- Tuz ve karabiberini koyun ve 2-3 dakika orta ateşte pişirdikten sonra kısık ateşte patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin 1.
- Sebzeler iyice yumuşayıp yemeğin suyu azalınca kremayı ilave edip karıştırın ve bir iki dakika daha pişirip ocaktan alıp servis yapın 1.
Ayrıca, dereotlu ve kremalı tavuk tarifi de deneyebilirsiniz 2:
- Tavuk etlerini ceviz büyüklüğünde doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavada, sürekli karıştırarak kavurun 2.
- Mantarları ekleyip kavurmaya devam edin 2.
- Tavuk eti pişince tuzunu ve kimyonunu ilave edip birkaç kez çevirin 2.
- Ayrı bir kapta kremanın içine kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın 2.
- Pişen tavuk etini ocaktan almadan 3 dakika önce kremasını ilave edin 2.
- 3 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: