Buradasın
Kremalı peynirli makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı peynirli makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket ince kesme makarna 1;
- 125 gram tereyağı 1;
- 1 paket krema 1;
- 3 su bardağı kaşar peyniri 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 bağ maydanoz 1.
Yapılışı:
- Tencereye su alınır, su kaynayınca makarna, bir çorba kaşığı sıvı yağ, bir çay kaşığı tuz eklenip haşlanmaya bırakılır 1.
- Makarna haşlanırken maydanoz yıkanır ve yemeklik doğranıp hazır edilir 1.
- Haşlanan makarna süzülüp soğuk su ile şoklanıp süzülmeye bırakılır 1.
- Tencereye tereyağı alınır, eriyince makarna eklenip ısınana kadar karıştırarak yağın her tarafa gelmesi sağlanır 1.
- Isınan makarnaya peynir, krema, maydanoz, tuz eklenerek peynir eriyene kadar pişirilir ve altı kapatılır 1.
- Kapağı beş dakika kapatılıp maydanoz iyice yumuşayana kadar sıcak servis edilir 1.
Alternatif olarak, kremalı ve ricotta peynirli makarna da yapılabilir 3. Bunun için gerekli malzemeler:
- 1 paket kelebek makarna 3;
- 400 ml krema 3;
- 1,5 su bardağı ricotta peyniri 3;
- 4-5 dal ıspanak 3;
- 1 tatlı kaşığı köri 3;
- 1 çay kaşığı muskat rendesi 3;
- İnce kıyılmış frenk soğanı 3.
Yapılışı:
- Kelebek makarna haşlanıp suyu süzülür 3.
- Kremayı bir sos tenceresinde ısıtıp ricotta peyniri ve iri doğranmış ıspanakları eklenir 3.
- Peynir eriyene kadar karıştırarak pişirilip ocaktan alınır 3.
- Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirilir 3.
- Köri ve muskat rendesi ilave edilip tekrar ocağa alınır 3.
- Bir taşım kaynadıktan sonra suyu süzülmüş makarna eklenir 3.
- İnce kıyılmış frenk soğanı ile süsleyerek servis yapılır 3.
Kremalı makarna yaparken yüksek ateşten kaçınılmalı, tavaya krema eklendikten sonra ateşin ısısı düşürülmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: