Buradasın
Kremalı peynirli makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı peynirli makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 300 gram makarna 24;
- 200 ml krema 24;
- 150 gram beyaz peynir 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- Bir tutam tuz 2.
Yapılışı:
- Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın ve makarnayı paketteki talimatlara göre haşlayın 2.
- Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, ardından krema ve beyaz peyniri ekleyin, karıştırarak peyniri eritin 2.
- Haşlanmış makarnayı süzün ve tavaya ekleyin 2.
- Tüm malzemeleri iyice harmanlayın 2.
- Makarnayı birkaç dakika pişirin ve servis yapmadan önce tadına bakın 2.
Alternatif olarak, ricotta peynirli kremalı makarna tarifi de şu şekildedir:
- Kelebek makarnayı haşlayıp suyunu süzün 13.
- Sosu için kremayı bir sos tenceresinde ısıtın 13.
- Ricotta peyniri ve iri doğradığınız ıspanakları ekleyin 13.
- Peynir eriyene kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın 13.
- Sosu pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin 13.
- Köri ve muskat rendesini ilave edip tekrar ocağa alın 1.
- Bir taşım daha kaynadıktan sonra suyunu süzdüğünüz makarnayı ekleyin 13.
- İnce kıyılmış frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: