Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Koruk suyu yapmak için şu adımlar izlenebilir:
- Yıkama: Koruklar bol suda iyice yıkanır ve ardından sirkeli suda bekletilir 3.
- Çekme: Katı meyve sıkacağı veya mutfak robotu kullanılarak koruklar çekilir 3. Bu işlem birkaç kez tekrarlanabilir 3.
- Süzme: Tülbent yardımıyla posalar süzülür 3.
- Seyreltme: Koruk suyu içme suyuyla seyreltilir 3.
- Saklama: Cam şişe veya kavanoza alınıp buzdolabında saklanır 3.
Ayrıca, koruklar tencereye alınıp su, toz şeker ve limon suyu eklenerek de koruk suyu hazırlanabilir 23. Kaynayan karışım tülbentle süzüldükten sonra tekrar kaynatılır ve soğumaya bırakılır 23.
Koruk suyu, yaz mevsiminde hazırlanıp doğru saklama koşullarıyla tüm kış tüketilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: