Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Koruk suyu, olgunlaşmamış üzümlerden (koruk) şu şekilde elde edilir:
- Üzümlerin Hazırlanması: Olgunlaşmamış üzümler toplanır ve sapları temizlenir 24.
- Pişirme: Büyük bir tencereye alınan üzümlerin üzerine geçecek kadar su eklenir. Bir çay bardağı taze sıkılmış limon suyu ve bir su bardağı toz şeker ilave edilerek karışım kısık ateşte 1 saat pişirilir 12.
- Süzme: Kaynadıktan sonra ocaktan alınan karışım, temiz bir tülbent serilmiş başka bir tencereye dökülerek süzülür 12. Böylece tortular ayrılmış olur.
- Aromalandırma: Elde edilen suya aromalandırmak için ıtır otu eklenir ve tekrar kaynatılır 12.
- Soğutma ve Servis: Kaynayan koruk suyu, oda sıcaklığında soğutulduktan sonra kavanozlara veya cam şişelere doldurularak servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: