Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konya peynirinin özellikleri şunlardır:
- Üretim Malzemesi: Genellikle koyun veya keçi sütünden yapılır 12.
- Olgunlaşma Süreci: Tulumlara basılarak hazırlanan peynir, 3 ay boyunca soğuk hava depolarında olgunlaştırılır 1. Daha sonra küflendirilmek üzere 15-20 gün daha bekletilir 1.
- Aroma ve Lezzet: Damarlı ve yoğun bir aromaya sahiptir, küflü olmasının yanı sıra sade olarak da tüketilebilir 1.
- Kullanım Alanları: Tost, hamur işleri, börek ve makarna soslarında kullanılabilir 1.
- Renk: Rokfor (Penicillium roqueforti) küfünden kaynaklı olarak yeşil (çağla yeşili) renge sahiptir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: