Buradasın
Konya'nın en güzel bamyası nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konya'nın en güzel bamyasını pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram taze bamya 25
- 300 gram kuşbaşı dana eti 1
- 1 adet büyük boy soğan 2
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 2
- 2-3 diş sarımsak 2
- 2 adet domates 2
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 2
- 1 çay kaşığı tuz 2
- 1 çay kaşığı karabiber 2
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 2
- 2 su bardağı su 2
Hazırlanışı:
- Bamyaları ayıklayıp yıkayın ve sap kısımlarını kesin 25.
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun 2.
- İnce doğranmış sarımsakları ekleyip kısa bir süre daha kavurun 2.
- Biber salçasını ekleyerek birkaç dakika daha pişirin 2.
- Doğranmış domatesleri ekleyip domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin 2.
- Hazırlanan sosun üzerine bamyaları ekleyip karıştırın 2.
- Tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edin 2.
- Son olarak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın 2.
- Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirin 2.
Bamya çorbasını sıcak servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: