Buradasın
Konya ekmek salması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konya ekmek salması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 kg kuşbaşı veya ince çekilmiş orta yağlı koyun eti 1
- 500 gr böbrek ve iç yağı 1
- 3 tandır ekmeği (veya 1 bayat francala) 1
- 2 tatlı kaşığı tuz 1
Yapılışı:
- Büyük tencereye iri doğranmış böbrek ve iç yağı konur 1.
- Üzerine kuşbaşı veya ince çekilmiş koyun eti ilave edilip hafif ateşte etler suyunu bırakıncaya kadar ara ara karıştırılarak pişirilir 1.
- Bu arada ekmekleri ıslatacak kadar suyunun kalmasına dikkat edilir 1.
- Dilimlenmiş ekmekler et suyuna batırılıp servis tepsisine dizilir 1.
- Etler suyunu çekince tuzu eklenip beş dakika kadar daha karıştırılarak kavrulur 1.
- Kavrulan etler tepside dizili ekmeklerin üzerine kevgirle alınarak servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: