• Buradasın

    Konya ekmek salması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Konya ekmek salması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 3 kg kuşbaşı veya ince çekilmiş orta yağlı koyun eti 1
    • 500 gr böbrek ve iç yağı 1
    • 3 tandır ekmeği (veya 1 bayat francala) 1
    • 2 tatlı kaşığı tuz 1
    Yapılışı:
    1. Büyük tencereye iri doğranmış böbrek ve iç yağı konur 1.
    2. Üzerine kuşbaşı veya ince çekilmiş koyun eti ilave edilip hafif ateşte etler suyunu bırakıncaya kadar ara ara karıştırılarak pişirilir 1.
    3. Bu arada ekmekleri ıslatacak kadar suyunun kalmasına dikkat edilir 1.
    4. Dilimlenmiş ekmekler et suyuna batırılıp servis tepsisine dizilir 1.
    5. Etler suyunu çekince tuzu eklenip beş dakika kadar daha karıştırılarak kavrulur 1.
    6. Kavrulan etler tepside dizili ekmeklerin üzerine kevgirle alınarak servis yapılır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ekmek salması hangi yöreye ait?

    Ekmek salması, Konya yöresine ait bir yemektir.

    Ekmek tarifi nasıl yapılır?

    Ekmek tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4,5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı tepeleme un - 2 su bardağı ılık su - 1 paket instant kuru maya - 1 yemek kaşığı silme toz şeker - 1 çay kaşığı tuz - Üzeri için un Yapım Aşamaları: 1. Derin bir kaba un ve mayayı koyup karıştırın. 2. Üzerine toz şeker, tuz ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamuru kaşık yardımıyla teflon bir fırın kabına döküp yayın ve üzerine az miktar un serpin. 5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip yaklaşık 40-45 dakika pişirin. 6. Ekmek piştikten sonra fırından çıkartın, üzerine biraz su serpiştirin ve temiz bir örtü ile sararak 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. 7. Dinlendikten sonra bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edebilirsiniz.