• Buradasın

    Ekmek salması hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic wooden table in a traditional Konya home, set with a steaming plate of ekmek salması—layers of crispy bread soaked in rich tomato sauce and topped with minced meat—surrounded by fresh herbs and a warm, golden glow from a nearby lantern.
    Ekmek salması, Konya yöresine ait geleneksel bir yemektir 234.
    Özellikle kırsal kesimlerde geleneksel olarak yapılan bu yemek, eski dönemlerde bayatlayan tandır ekmeklerini değerlendirmek amacıyla ortaya çıkmıştır 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Konya ekmek salması nasıl yapılır?

    Konya ekmek salması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 kg kuşbaşı veya ince çekilmiş orta yağlı koyun eti - 500 gr böbrek ve iç yağı - 3 tandır ekmeği (veya 1 bayat francala) - 2 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1. Büyük tencereye iri doğranmış böbrek ve iç yağı konur. 2. Üzerine kuşbaşı veya ince çekilmiş koyun eti ilave edilip hafif ateşte etler suyunu bırakıncaya kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. 3. Bu arada ekmekleri ıslatacak kadar suyunun kalmasına dikkat edilir. 4. Dilimlenmiş ekmekler et suyuna batırılıp servis tepsisine dizilir. 5. Etler suyunu çekince tuzu eklenip beş dakika kadar daha karıştırılarak kavrulur. 6. Kavrulan etler tepside dizili ekmeklerin üzerine kevgirle alınarak servis yapılır.