Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Konya düğün pilavı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg kuzu veya dana kuşbaşı et 12
- 2 yemek kaşığı tereyağı 12
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 2 su bardağı pirinç (Safir Tane Pirinç, Gönen Baldo, Köylü veya Gurme Osmancık önerilir) 1
- 1 su bardağı et suyu 12
- 1 su bardağı sıcak su 1
Hazırlanışı:
- Etin Hazırlanması: Kuşbaşı eti bir tencereye alın, kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun 1. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve et yumuşayana kadar pişirin 1. Etler yumuşadıktan sonra tereyağını ekleyip 5 dakika kadar kavurun ve tuzunu ilave edin 1.
- Pilavın Hazırlanması: Pirinci nişastasını bırakması için birkaç kez yıkayın ve ılık suda 10 dakika bekletin 1. Tereyağını pilav tenceresinde eritin ve süzülen pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun 1. Et suyunu ve sıcak suyu ekleyin, tuzunu ilave edin ve kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1. Ocaktan aldıktan sonra 15 dakika demlenmeye bırakın 1.
- Servis: Demlenen pilavı geniş bir servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş etleri ekleyin 1. Sıcak servis yapın 1.
Bu tarif, Konya düğün pilavının temel tarifini içermektedir. Tercihinize göre tavuklu olarak da hazırlayabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: