Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düğün pilavının püf noktaları:
- Pirincin hazırlanması: Pirinci kaynar tuzlu suda 30-45 dakika bekletip, nişastasından arındırmak için bol suyla durulamak, pilavın tane tane olmasını sağlar 1.
- Nohutun hazırlanması: Nohutları haşlarken bir gece önce suda bekletmek, iyice yumuşamalarını sağlar 4.
- Etin yumuşaklığı: Etleri haşlarken ve kavururken iyice yumuşamasına özen gösterilmelidir 34.
- Su ve tuz dengesi: Pilavın lapa olmaması veya iyi pişmemesi için su ve tuz miktarına dikkat edilmelidir 4.
- Kavurma: Pirinci iyice kavurmak önemlidir 3.
- Dinlendirme: Pilav piştikten sonra, kapağının altına kağıt havlu sererek 15-20 dakika dinlendirilmesi önerilir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: