Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düğün için düğün pilavı yapılabilir. Bu pilavın tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 çay bardağı nohut 1
- 500 gr kuşbaşı et 1
- 100 gr tereyağı 1
- 2 su bardağı pirinç 12
- 1 kahve fincanı kuş üzümü 1
- 3 su bardağı su 1
- Tuz, karabiber 1
Yapılışı:
- Bir gece önceden ıslatılan nohudu haşlayın 1.
- Nohutlar hafif yumuşadığında eti ilave edip pişirin ve tuz ile karabiber ekleyin 1.
- Başka bir tencerede tereyağını kızdırıp pirinci hafif kavurun 1.
- 3 su bardağı nohutlu et suyunu ve kuş üzümünü pirince ekleyin 1.
- Pirinçlerin pişmesine yakın etli nohudu ilave edin 1.
- Pilav suyunu çekince 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: