Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kol böreği hamuru açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Geniş bir karıştırma kabında unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın 1.
- Su, süt, sıvı yağ, sirke, tuz ve yumurtayı unun ortasına ekleyin 1.
- Yavaşça un ile sıvı malzemeleri karıştırarak yoğurun 1. Hamur pürüzsüz ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin 13.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenen hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırın 1.
- Her bir bezeyi unlanmış tezgah üzerinde zar gibi incecik açın 1. Hamuru açarken yapışmaması için gerektiğinde un serpebilirsiniz 1.
- Açılan hamurun üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün 1.
Kol böreği yapımında hamurun ince açılması, böreğin çıtır çıtır olmasını sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: