Kıyma ve bezelye birlikte şu şekilde pişirilebilir: Malzemeler: 1 adet soğan; 2-3 diş sarımsak; 1 adet havuç; 2 orta boy patates; 4 yemek kaşığı sıvı yağ; 200 g kıyma; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz; 3 su bardağı taze bezelye; 5 su bardağı sıcak su. Hazırlanışı: 1. İlk olarak sebzeler doğranır; soğan yemeklik, sarımsak ince ince, havuç ve patatesler küpler halinde doğranır. 2. Tencereye sıvı yağ alınır, üzerine kıyma ilave edilir ve orta ateşte kıymanın rengi dönünceye kadar karıştırarak kavrulur. 3. Kıymaya soğan ve sarımsak eklenerek 2-3 dakika daha kavrulur. 4. Domates salçası, pul biber, karabiber ve tuz eklenip salçanın kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavrulur. 5. Doğranmış havuç ve patates eklenerek güzelce karıştırılır. 6. Taze bezelye eklenerek karıştırılır. 7. Sıcak su ilave edilip karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte patates ve bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. 8. Ocaktan alınıp servis edilir.